Afstand

Afstand

 

Jaarlijks worden er ongeveer 6000 konijnen gedumpt. Met name vlak voor de zomervakantie. Mensen hebben geen zin, tijd en of geld om een goede oppas voor het konijn te vinden voor tijdens hun vakantie. Vaak worden deze dieren dan gedumpt in een park of bos. Men denkt dat deze konijnen in het wild wel zullen overleven, want ‘ze hebben heerlijk de vrijheid’. Niets is minder waar: negen van de tien konijnen die gedumpt worden overleeft niet eens het eerste “vrije” jaar. Ze vallen ten prooi aan wilde dieren en of worden ziek (myxomatose of VHS). Beide ziektes zorgen voor een zeer pijnlijke lijdensweg voor het konijn met de dood tot gevolg.

De gedumpte konijnen, die op tijd gevangen worden door de Dierenbescherming of anderen mensen, hebben vaak medische zorg nodig. De kwaaltjes waar gedumpte konijnen meestal mee te kampen hebben als ze gedumpt zijn: mijt, vlooien, myxomatose, VHS, abcessen, ontstekingen, gebroken poten, gebitproblemen etc.

Mocht je tot de conclusie komen dat je niet meer kan zorgen voor je konijn(en) dump ze dan aub niet! Bel een konijnenopvang en vraag of ze daar terecht kunnen.

 

 

Wij zijn een kleine opvang voornamelijk gericht op konijnen die extra zorg nodig hebben(denk hierbij aan bijv. zieke konijnen)

Hierdoor hebben wij maar beperkte ruimte om afstandskonijnen aan te nemen. Wij werken zonder wachtlijst.Zitten we vol dan zitten we ook echt vol. Dan kunt u een aantal weken later nog een keer proberen te contacteren of opzoek gaan naar een andere opvang. Mocht u afstand willen doen dan kunt u een mail sturen naar info@konijnenopvangknaller.com

Lees hieronder goed de afstandsvoorwaarden door alvorens u met ons contact opneemt.

Afstandsvoorwaarden

Ram (gecastreerd)

€15,-

 

Ram ongecastreerd

 

€25,-

Voedster

 

€15,-

Geen geldige vaccinatie

 

€40,- p.k. bovenop de afstandkosten

Vaccinatie dient minimaal 7 maanden nog geldig te zijn.

Medisch probleem (uitzondering gebit)

 

€40,- extra bovenop de afstandkosten

Scheve voortanden(olifantentanden)

€75,- extra bovenop de afstandskosten ivm extractie voortanden.

Kaakabces en/of abces in het gebied van de kaak

€55,- extra bovenop de afstandskosten

Bij ons kunt u terecht voor afstand van uw konijn(en). Helaas zijn we genoodzaakt om 1 malig een bijdrage per konijn te vragen wanneer u uw konijn komt brengen. Dit i.v.m. dat wij geen subsidie van de gemeente ontvangen en afhankelijk zijn van donaties en giften. Dit geld wordt o.a. besteeds aan hooi, stro en voeding voor het konijn. Daarnaast ook voor eventuele medische kosten die genoodzaakt zijn zoals castratie, vaccinatie of mogelijk eventuele andere medische problemen. Daarbij blijven de konijnen minimaal 2 weken bij ons om hun gedrag en gezondheid te kunnen observeren. Zodat ze gezond en wel opzoek kunnen naar een nieuw huisje.

 

Steeds vaker krijgen we afstandskonijnen binnen die wat mankeren. Denk hierbij aan bijv. te lange tanden. Dit betekend vaak dat we dan extra kosten kwijt zijn voor de dierenarts. Daarom worden alle afstandskonijnen bij binnenkomst gecontroleerd waar u bij bent. Mochten er dan problemen geconstateerd worden, waardoor wij met het konijn naar de dierenarts moeten, dan vragen wij een extra bijdrage van 40 euro bovenop de afstandskosten. Deze kosten zullen een gedeelte van de consultkosten en behandeling bij de dierenarts dekken. Wij vragen hiervoor uw begrip.

 

  • Uw konijn dient gezond te zijn. Is dit niet het geval of is er een twijfel meld dit aub in u mail.
  • Voor afstandskonijnen die medisch iets mankeren worden extra kosten in rekening gebracht.
  • U konijn(en) worden bij aanvang in de opvang gecheckt waar u bij bent. We kijken naar de vacht, tanden, ogen, oren en algeheel gestel. Zien wij op het moment van de check een (medisch) probleem dan stellen wij u hiervan op de hoogte.
  • Mocht bij de gezondheidscheck naar voren komen dat het konijn een probleem heeft waarvoor medisch ingegrepen dient te worden (bijv. medicatie toedienen, bezoek dierenarts etc.) dan zullen hiervoor extra kosten in rekening worden gebracht.
  • Uw konijn dient minimaal gevaccineerd te zijn voor RHD1 en myxomatose met het vaccin Nobivac en minsten 6 maanden geldig. Als bewijs hiervoor levert u een vaccinatieboekje aan of eventueel de gespecificeerde rekening van de dierenarts indien er geen vaccinatieboekje aanwezig is.
  • Bij het brengen van het konijn (en) graag het voer meenemen wat het konijn gewend is. Mocht u eventuele andere spullen zoals hooi, stro, bakjes etc over hebben. Dan ontvangen wij die graag.

Tarieven afstand

Volg ons online via facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de opvang.

 

CONTACT

Bezoekadres

Burgemeester Serrarislaan 2

4835LH Breda

Email

info@konijnenopvangknaller.com

Telefoon

0630729778

Rekeningnummer:

 

NL09 RABO 0134487095

OPENINGSTIJDEN

 

Wij werken alleen op afspraak.

Wilt u graag langskomen dan kunt u contact met ons opnemen via de contactgegevens.

 

 

© Copyright Konijnenopvang Knaller. All Rights Reserved.