Adoptievoorwaarden

ADOPTIEVOORWAARDEN

 • Onze konijnen mogen niet worden gebruikt voor menselijke of dierlijke consumptie.
 • Onze konijnen mogen niet worden weggegeven of verkocht.
 • Met onze konijnen mag niet worden gefokt.
 • De konijnen blijven, ondanks adoptie, eigendom van Stg. Konijnenopvang Knaller.
 • Als het konijn ziek is, dan ga je ermee naar een dierenarts met verstand van konijnen.
 • Je zorgt ervoor dat het konijn een ruime huisvesting tot zijn beschikking heeft. Dit geldt voor zowel binnen- als buitenshuis.
 • Als je een koppel konijnen van ons hebt en 1 daarvan komt te overlijden, dien je ons daarvan op de hoogte te stellen. Tevens dien je ervoor te zorgen dat het overgebleven konijn zo spoedig mogelijk een nieuw vriendje krijgt. Indien je dit niet wilt, dan ben je verplicht het achtergebleven konijn terug te brengen naar Stichting Konijnenopvang Knaller.
 • Heb je één konijn van ons, en zijn/haar vriendje komt te overlijden, dan geldt hetzelfde als hierboven.
 • Mocht je niet meer in staat zijn de konijnen te verzorgen, dan breng je ze terug naar de opvang.
 • Na adoptie hebben wij nog enkele malen contact met je om te kijken of alles naar wens is; tevens hebben wij het recht om een keer bij je thuis te komen kijken. Indien de dieren niet op de juiste manier verzorgd of gehouden worden, dan hebben wij het recht de konijnen mee terug te nemen naar de opvang.
 • Indien de koppeling toch niet blijkt te werken tussen de konijnen dan dien je dit binnen 2 weken te vermelden aan ons. We gaan dan opzoek naar een oplossing.
 • Dit kan zijn: De konijnen laten logeren bij ons en ons laten koppelen, het geadopteerde konijn terug naar de opvang en op zoek naar een ander konijn in onze opvang waarmee het wel klikt of teruggave adoptiegeld (is alleen wanneer je binnen 2 weken na adoptie met ons contact opneemt)
 • Onze konijnen worden nagekeken door onze dierenarts bij vaccinatie. Wij streven ernaar om de konijnen in goede gezondheid uit te plaatsen. Echter blijven het prooidieren en laten ze niet altijd goed zien of er problemen zijn met hun gezondheid. Daarnaast kan de stress van de koppeling de weerstand doen verlagen waardoor er een mogelijkheid bestaat dat het konijn ziek wordt. Indien het adoptiekonijn binnen 1 week na adoptie ziek wordt dien je dit te melden aan ons en wordt er overlegd wat te doen. GAAT HET ECHT NIET GOED MET HET KONIJN DAN DIEN JE UITERAARD MET SPOED NAAR DE DIERENARTS TE GAAN ALVORENS JE MET ONS CONTAT OPNEEMT.
 • De konijnen uit onze opvang worden geënt. Wij raden u aan bij koppeling ook uw konijnen te laten enten tegen de 3 dodelijke konijnenziektes RHD1, RHD2 en myxomatose.
 • Voor de verzorging van het konijn/de konijnen vragen wij een vrijwillige bijdrage.

Zoals elke opvang vragen wij een bijdrage voor de kosten van de (medische) verzorging wanneer men een konijn bij ons komt halen.

 

De rammen die op de opvang binnenkomen worden altijd gecastreerd. Daardoor liggen de kosten van een ram hoger dan die van een voedster. Alle konijnen zijn gevaccineerd tegen 3 dodelijke konijnenziektes Myxomatose, RHD1 en RHD2 en krijgen een paspoortje mee.

 

De vaccins waarmee de adoptiekonijnen mee zijn gevaccineerd zijn voor RHD1 en Myxomatose de NOBIVAC en is 1 jaar geldig, voor RHD2 is dit de FILAVAC KC+V en is ook 1 jaar geldig

Volg ons online via facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de opvang.

 

OPENINGSTIJDEN

 

Wij zijn vanaf heden geopend op:

 

- Woensdag van 13.00 - 16.00 uur

- Zaterdag van 10.00 - 15.00

Wil je graag langskomen op een andere dag, dan werken wij op afspraak en kun je contact met ons opnemen via mail of telefoon.

 

 

CONTACT

Bezoekadres

Burgemeester Serrarislaan 2

4835LH Breda

Email

info@konijnenopvangknaller.com

Telefoon

Rekeningnummer

 

NL77 RABO 0330 5704 98

06 - 83060220

2018 © Copyright Konijnenopvang Knaller. All Rights Reserved.