Ons doel

Doelstellingen

 

 

 

Verblijf

 

Wij vinden het van groot belang dat de konijnen goed verzorgd worden in de tijd dat ze bij ons verblijven. We streven ernaar om ze een ruim en geschikt verblijf te geven, een goed voedingspatroon en adequate medische zorg met behulp van een konijnkundige dierenarts. Om overpopulatie en inteelt te voorkomen, worden onze rammen gecastreerd.

 

Sleutelwoord voor dit alles is persoonlijke aandacht. Het opvangen en uitplaatsen van konijnen is voor ons geen lopendebandwerk. Wij willen onze konijnen leren kennen, zodat we zorg op maat kunnen geven en goede beslissingen kunnen maken over het uitplaatsen van de konijnen.

 

Ook vakantieopvang is tegen een kleine vergoeding mogelijk bij Knaller. Zo weet je zeker dat je konijn tijdens je vakantie in goede handen is!

 

 

Plaatsing

 

Het is voor ons erg belangrijk om goede levensomstandigheden op de langere termijn voor onze konijnen te vinden. Daarbij is het belangrijk dat het klikt tussen het konijn en zijn nieuwe baasje(s). Alleen goede intenties zijn echter niet genoeg om het te laten werken. Er bestaat nog veel onwetendheid over konijnen. Zo wordt in Nederland het merendeel van de konijnen nog alleen gehouden, terwijl konijnen van nature groepsdieren zijn. Ze zijn daarom veel gelukkiger als ze met zijn tweetjes of in een groepje worden gehouden. Onze konijnen worden daarom als koppeltjes (gecastreerde ram met voedster) geplaatst. Heb je al een konijn? Dan kunnen we deze aan éen van onze konijnen koppelen. Groepskoppelingen zijn over het algemeen wat moeilijkér, maar kunnen wel tot een geweldig resultaat leiden.

 

Andere punten waar we bij het plaatsen van een konijn naar kijken, zijn bijvoorbeeld huisvesting en voeding. Krijgt het konijn genoeg ruimte, weet men welke voeding het beste is voor konijnen? Daarnaast willen we zeker weten dat men de keuze voor aanschaf van een konijn goed heeft overwogen. Vaak neemt men een konijn voor de kinderen en verwacht dan ook dat de kinderen er voor zullen zorgen. De kinderen zijn vaak nog te jong om deze verantwoordelijkheid te dragen, wat leidt tot teleurstelling. We bieden de mogelijkheid om het konijn naar ons terug te brengen, maar dit willen we uiteraard waar mogelijk voorkomen.

 

 

Voorlichting

 

Naast de zorg voor de konijnen die we bij de opvang binnen krijgen, vinden we het ook belangrijk om op een hoger niveau iets voor de konijnen te betekenen. Daarom geven we mondeling en op papier voorlichting over de eigenschappen en behoeften van konijnen.

Volg ons online via facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de opvang.

 

OPENINGSTIJDEN

 

Wij zijn vanaf heden geopend op:

 

- Woensdag van 13.00 - 16.00 uur

- Zaterdag van 10.00 - 15.00

Wil je graag langskomen op een andere dag, dan werken wij op afspraak en kun je contact met ons opnemen via mail of telefoon.

 

 

CONTACT

Bezoekadres

Burgemeester Serrarislaan 2

4835LH Breda

Email

info@konijnenopvangknaller.com

Telefoon

Rekeningnummer

 

NL77 RABO 0330 5704 98

06 - 83060220

2018 © Copyright Konijnenopvang Knaller. All Rights Reserved.