Over ons

Wie zijn wij?

Konijn Knaller

 

Dit is Knaller. Het konijn waar de opvang naar is vernoemd. Knaller is een Vlaamse reus die met 7 weken bij een opvang is binnengebracht. Vervolgens is hij in de pleeg gegaan bij Solange aangezien hij nog niet gecastreerd kon worden. Helaas heeft Knaller, vermoedelijk door een wondje, onderhuids abcessen ontwikkeld. Dit nam zulke extreme vormen aan dat Knaller 2 x daags wondzorg kreeg die minimaal een uur duurde. In het begin was hij hier ook erg ziek van, maar hij knapte gelukkig helemaal op. Toen hij sterk genoeg was voor een operatie, hebben we een groot deel van de abcessen weggenomen.

Knaller werd weer een super actief, vrolijk konijn, die niet vies was van wat kattenwaad. De katten plagen, op de eettafel springen en op de bank springen, maar hij vond ook het heerlijk om met je te kroelen. Knaller woonde buiten samen met zijn grote vriendin Nina. Het was liefde op het eerste gezicht. Samen deelde ze ook 1 passie, namelijk eten. Dat konden deze 2 als geen ander. Helaas zijn zowel Knaller als Nina inmiddels overleden. We missen ze enorm.

 

We hebben de opvang naar Knaller vernoemd, omdat wij alle opvangkonijnen KNALLERS vinden. Knaller heeft met veel verzorging, liefde en aandacht een 2e kans gekregen. En dit is wat wij als opvang ook willen, want alle konijnen verdienen een 2e kans!

Inmiddels zijn er ruim 1200 konijnen die bij ons zijn opgevangen en een nieuw huis hebben gekregen.

Hoe zijn wij ontstaan?

 

Ik ben Solange en sinds 2007 helemaal konijnengek. In augustus 2013 kwam ik op het idee om een eigen konijnenopvang te starten. En zo gebeurde het. Nu is Konijnenopvang Knaller echt een begrip in Breda. Iets waar we ontzettend trots op zijn.

 

Samen met mijn ouders en vrijwilligers vangen wij gedumpte, verwaarloosde en afstandskonijnen op en bieden ze een 2e kans. In onze opvang krijgen ze de benodigde (medische) zorg en gaan we hard op zoek naar een gezellig konijnenvriendje/vriendinnetje en een lief baasje wat voor ze wil zorgen. In Nederland kopen veel mensen een konijn als huisdier. Ze zijn namelijk zo lief en schattig als ze klein zijn. Ik merkte dat er soms mensen waren die er niet meer voor konden of wilden zorgen. Dat is voor de konijnen niet altijd even leuk. Alleen in een hokje, met weinig aandacht is natuurlijk ook niet fijn. En ik vond het ook heel verdrietig om te zien dat mensen hun konijnen los lieten in de natuur. Helaas wordt dan vergeten dat dieren die in gevangenschap zijn geboren niet zomaar in de natuur terug geplaatst kunnen worden. Veel van deze gedumpte konijnen komen in zeer slechte toestand bij een opvang terecht (mits ze geluk hebben) of, in het ergste geval, komen ze al snel te overlijden. Bij Konijnenopvang Knaller willen wij deze lieve dieren een goede 2e kans geven en een gezonde nieuwe start laten maken!

Sinds 1 juli 2018 zijn Chews & Nibbles, de winkel voor een happy knaagdier, samengegaan. Zo kunnen we nog meer betekenen voor de konijnen!

Onze vrijwilligers

Dit zijn onze toppers! Dit team met lieve, leuke en enthousiaste vrijwilligers zorgen er dagelijks voor dat Chews&Knaller de vele konijnen op kan vangen en dat ze allemaal goed verzorgd worden bij ons.

 

OPROEP

 

Tijdens deze zomermaanden is het weer topdrukte bij onze opvang. We zijn dus hard op zoek naar meer enthousiaste vrijwilligers met een hart van goud.

 

We zoeken mensen die ervaring hebben met konijnen, maar ook met mensen ;-) Er komen veel mensen in onze opvang op zoek naar een konijn om te adopteren.

 

Ben jij een echte aanpakker met eigen initiatief en niet bang om vies te worden? Kom ons dan helpen met schoonmaken, eten geven, konijnen koppelen, medicatie toedienen en vooral veel liefde geven!

 

Je moet wel 18 jaar of ouder zijn!

 

 

Heb je interesse, stuur dan een berichtje naar info@konijnenopvangknaller.nl

Volg ons online via facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de opvang.

 

OPENINGSTIJDEN

 

Wij zijn vanaf heden geopend op:

 

- Woensdag van 13.00 - 16.00 uur

- Zaterdag van 10.00 - 15.00

Wil je graag langskomen op een andere dag, dan werken wij op afspraak en kun je contact met ons opnemen via mail of telefoon.

 

 

CONTACT

Bezoekadres

Burgemeester Serrarislaan 2

4835LH Breda

Email

info@konijnenopvangknaller.com

Telefoon

Rekeningnummer

 

NL77 RABO 0330 5704 98

06 - 83060220

2018 © Copyright Konijnenopvang Knaller. All Rights Reserved.