Wie zijn wij

Wie zijn wij?

Konijn Knaller

 

Dit is Knaller. Het konijn waar de opvang naar is vernoemd. Knaller is een Vlaamse reus die met 7 weken bij een opvang is binnengebracht. Vervolgens is hij in de pleeg gegaan bij Solange aangezien hij nog niet gecastreerd kon worden. Helaas heeft Knaller, vermoedelijk door een wondje, onderhuids abcessen ontwikkeld. Dit nam zulke extreme vormen aan dat Knaller 2 x daags wondzorg kreeg die minimaal een uur duurde. In het begin was hij hier ook erg ziek van. Maar hij knapte gelukkig helemaal op. Toen was hij sterk genoeg voor een operatie. Deze operatie heeft een groot deel van de abcessen weggenomen.

Nu, een jaar later, is Knaller een super actief, vrolijk konijn. Hij haalt regelmatig kattenkwaad uit (de katten plagen, op de eettafel springen, op de bank liggen etc.) en hij vindt het heerlijk om met je te kroelen. Knaller woonde buiten samen met zijn grote vriendin Nina. Het was liefde op het eerste gezicht. Samen deelde ze ook 1 passie. Namelijk ETEN!!! Dat konden deze 2 als geen ander. Helaas zijn zowel Knaller als Nina inmiddels overleden. We missen ze enorm.

 

 

De opvang is naar Knaller vernoemd, omdat wij alle opvangkonijnen KNALLERS vinden. Knaller heeft met veel verzorging, liefde en aandacht een 2e kans gekregen. En dit is wat wij als opvang ook willen uitdragen. Alle konijnen verdienen een 2e kans!!

Ruim 1200 konijnen zijn er inmiddels opgevangen en hebben een nieuw huis gekregen de afgelopen jaren.

Eigenaresse Konijnenopvang Knaller

 

Ik ben Solange en sinds 2007 helemaal konijnengek.In aug. 2013 kwamen we op het idee om een eigen konijnenopvang te starten. En zo gebeurde het. Nu 4 jaar later is Konijnenopvang Knaller echt een begrip in Breda. Iets waar we ontzettend trots op zijn.

 

Samen met mijn ouders en vrijwilligers vangen wij gedumpte, verwaarloosde en afstandskonijnen op en bieden hen een 2e kans . In de opvang krijgen ze de benodigde (medische) zorg en vervolgens gaan we opzoek naar een konijnenvriendje/vriendinnetje en baasje. Het konijn is in Nederland het meest ondergewaardeerde huisdier. Veel mensen kopen een konijn in een zo gehete “impuls”. Ze zijn namelijk zo lief en schattig als ze klein zijn. Helaas na een paar weken, als de konijnen wat groter zijn, worden ze voor veel mensen minder leuk. Veel konijnen eindigen in een klein hok achterin de tuin met niet meer dan 1 x daags aandacht d.m.v. een voerbak die in het hok wordt gezet. In het ergste geval laten mensen hun konijn los in de natuur, want daar heeft het konijn dan vriendjes. Helaas wordt dan vergeten dat dieren die in gevangenschap zijn geboren niet zomaar in de natuur terug geplaats kunnen worden. Veel van deze gedumpte konijnen komen in zeer slechte toestand bij een opvang terecht (mits ze geluk hebben) of, in het ergste geval, komen ze al snel te overlijden. Wij willen deze lieve dieren een goede 2e kans geven en een gezonde nieuwe start laten maken!

Naast het opvangen van konijnen geef ik ook voorlichting/presentaties over konijnen aan volwassen, kinderen en dierenartsen. In samenwerking met onze dierenartsen bieden wij ook de scholing EHB(K)O "Eerste hulp bij konijnenongemakken" aan een aantal keer per jaar.

Volg ons online via facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de opvang.

 

CONTACT

Bezoekadres

Burgemeester Serrarislaan 2

4835LH Breda

Email

info@konijnenopvangknaller.com

Telefoon

0630729778

Rekeningnummer:

 

NL09 RABO 0134487095

OPENINGSTIJDEN

 

Wij werken alleen op afspraak.

Wilt u graag langskomen dan kunt u contact met ons opnemen via de contactgegevens.

 

 

© Copyright Konijnenopvang Knaller. All Rights Reserved.