Grootschalige opvangactie Beerse

Grootschalige opvangactie

Update 15 september

 

Vannacht is Luis, één van de konijnen uit Beerse moeder geworden van 2 kerngezonde jongen. In deze situatie een wonder, want Luis heeft een operatie ondergaan. Luis heeft pijnstilling en antibiotica gekregen en ondanks dat alles toch 2 gezonde frutsels ter wereld gebracht!

Update 13 september

De eerste konijnen uit Beerse hebben een nieuw "for-ever home" gevonden. Daar zijn we superblij mee.

Inmiddels zijn er veel konijnen weer helemaal gezond en dus is het tijd om ook voor hen op zoek te gaan naar een nieuw huisje.

 

Maak afspraak om kennis te maken met een van deze knapperds!

Alle konijnen uit Beerse vind je ook terug tussen de voedsters, mannetjes en koppels.

 

Update 24 augustus

 

Deze week zijn de eerste voedsters gesteriliseerd door Michéle Catarin van Dierendokters Breda. Het gaat gelukkig goed met alle konijnen! We wilden jullie graag een kijkje geven in de keuken en laten zien hoe het er aan toe gaat.

 

Het vergt best wat organisatie en teamwork om zo’n grote groep te kunnen helpen, maar gelukkig kunnen we op heel wat konijnen liefhebbers rekenen.

 

De konijnen worden eerst nagekeken, gewogen en rustig onder narcose gebracht. Als het konijn slaapt worden de ogen gezalfd en de buik geschoren, gewassen en gedesinfecteerd.

Hierna wordt het konijn geïntubeerd en aan de monitor gelegd. Zo kunnen we het konijn tijdens de operatie van zuurstof voorzien en kunnen we tegelijkertijd de ademhaling en de hartslag monitoren.

 

Als de operatie voorbij is mag het konijn lekker bijkomen in de couveuse. Zo kunnen we ze lekker op temperatuur houden en zijn ze snel weer bij. Nog wat extra knuffels en een beetje dwangvoeding en de volgende is alweer aan de beurt!

 

Nog enige tijd herstellen, alle entingen ontvangen en binnenkort kunnen alle konijnen weer gezond en wel op zoek naar een nieuw huisje. Houd onze facebook pagina zeker in de gaten!

 

Update 16 augustus

 

De telefoon heeft niet stilgestaan en de berichten via Facebook stromen binnen. We redden het helaas niet om iedereen nu persoonijk een berichtje terug te sturen en bedanken, maar willen wel laten weten dat we alle berichten zien binnenkomen en dit ons een geweldig gevoel geeft. Zoveel mensen die willen helpen en ons een steuntje in de rug geven.

 

Hulpaanbod

 

De meeste berichten die binnenkomen, zijn van mensen die vragen of ze kunnen helpen en waarmee dan.

Op dit moment zijn allen konijnen opgevangen en hebben we geen directe pleegzorgadresjes nodig. De medische zorg is op dit moment onze belangrijkste zorg en daar zijn we hard mee bezig.

 

Het wel en wee

 

Op dit moment zien we bij de eerste konijnen al wat vooruitgang. Er zijn een aantal dames die op het punt staan om te bevallen. Die houden we nauwlettend in de gaten. Samen met de vrijwilligers, gaan we gewoon door! Zodat alle konijnen straks helemaal gezond weer naar een nieuw huisje kunnen voor een tweede kans. (en als het zover is, dan laten we jullie dat allemaal weten! :-))

 

 

Melding 15 augustus 2018

Vanmorgen kregen we bij Chews&Knaller een melding dat er in Beerse ruim 50 konijnen waren losgelaten op een weiland. Momenteel krijgen we in verband met de zomervakantie veel meldingen binnen van loslopende konijnen, maar zoveel tegelijk hadden we nog niet eerder meegemaakt.

Vrijwilligers

 

Na een oproep op Facebook hebben vele vrijwilligers zich gemeld om te helpen met het vangen van de konijnen. Met zijn allen zijn we aan de slag gegaan en hebben we toch ruim 100 konijnen kunnen opvangen. Hartverwarmend om te zien hoeveel mensen zich hebben laten horen en fijn dat we met al deze vrijwilligers deze konijnen hebben kunnen (op)vangen.

 

 

Opvang

 

Op dit moment zijn de konijnen opgevangen bij Chews&Knaller en heeft ook het Knagertje uit Den Haag ons geholpen en rond de 60 konijnen opgevangen. Samen met de Dierendokters Breda doen we ons uiterste best om alle konijnen weer opgelapt te krijgen. We zullen jullie hier op de hoogte houden van de vorderingen...

 

Nogmaals, dank jullie wel voor alle hulp die jullie ons en de konijntjes hebben geboden!

KONIJNENOPVANG CHEWS&SHELTER

 

Concordiastraat 27

4811 NA Breda

info@konijnenopvangknaller.com

06-83060220

 

OPENINGSTIJDEN

 

Wij zijn geopend op dinsdag t/m vrijdag van 12.00 - 18.00 uur

Op zaterdag van 10.00 - 17.00 uur

Wil je graag langskomen op een andere dag, dan werken wij op afspraak en kun je contact met ons opnemen via mail of telefoon.

 

Rekeningnummer

 

NL77 RABO 0330 5704 98

 

CHEWS&NIBBLES

 

Nieuwe Ginnenkenstraat 28

4811 NS Breda

info@chewsennibbles.nl

076-5620684

 

OPENINGSTIJDEN

 

Wij zijn geopend op:

 

- Maandag van 11.00 - 18.00

- Dinsdag van 09.30 - 18.00

- Woensdag van 09.30 - 18.00

- Donderdag van 09.30 - 21.00

- Vrijdag van 09.30 - 18.00

- Zaterdag van 09.30 - 17.00

- Zondag van 12.00 - 17.00

 

2018 © Copyright Konijnenopvang Chews&Shelter.

All Rights Reserved.