Start
Page 2
Page 3
Doelstellingen
Bereikbaarheid
Page 2
Page 4
Page 6
Page 7
Page 2
Page 2
Page 2
Page 8
Page 1
Start

Doelstellingen

                                                        Verblijf

Wij vinden het van groot belang dat de konijnen goed verzorgd worden in de tijd dat ze bij ons verblijven. We streven ernaar om ze een ruim en geschikt verblijf te geven, een goed voedingspatroon en adequate medische zorg met behulp van een konijnkundige dierenarts. Om overpopulatie en inteelt te voorkomen, worden onze rammen gecastreerd.

Sleutelwoord voor dit alles is persoonlijke aandacht. Het opvangen en uitplaatsen van konijnen is voor ons geen lopendebandwerk. Wij willen onze konijnen leren kennen, zodat we zorg op maat kunnen geven en goede beslissingen kunnen maken over het uitplaatsen van de konijnen.

Ook vakantieopvang is tegen een kleine vergoeding mogelijk bij Knaller. Zo weet je zeker dat je konijn tijdens je vakantie in goede handen is!


                                                        Plaatsing

Het is voor ons erg belangrijk om goede levensomstandigheden op de langere termijn voor onze konijnen te vinden. Daarbij is het belangrijk dat het klikt tussen het konijn en zijn nieuwe baasje(s). Alleen goede intenties zijn echter niet genoeg om het te laten werken. Er bestaat nog veel onwetendheid over konijnen. Zo wordt in Nederland het merendeel van de konijnen nog alleen gehouden, terwijl konijnen van nature groepsdieren zijn. Ze zijn daarom veel gelukkiger als ze met zijn tweetjes of in een groepje worden gehouden. Onze konijnen worden daarom als koppeltjes (gecastreerde ram met voedster) geplaatst. Heb je al een konijn? Dan kunnen we deze aan een van onze konijnen koppelen. Groepskoppelingen zijn over het algemeen wat moeilijker maar kunnen wel tot een geweldig resultaat leiden.

Andere punten waar we bij het plaatsen van een konijn naar kijken, zijn bijvoorbeeld huisvesting en voeding. Krijgt het konijn genoeg ruimte, weet men welke voeding het beste is voor konijnen? Daarnaast willen we zeker weten dat men de keuze voor aanschaf van een konijn goed heeft overwogen. Vaak neemt men een konijn voor de kinderen, en verwacht dan ook dat de kinderen er voor zullen zorgen. De kinderen zijn vaak nog te jong om deze verantwoordelijkheid te dragen, wat leidt tot teleurstelling. We bieden de mogelijkheid om het konijn naar ons terug te brengen, maar dit willen we uiteraard waar mogelijk voorkomen.                                                        Voorlichting

Naast de zorg voor de konijnen die we bij de opvang binnenkrijgen, vinden we het ook belangrijk om op een hoger niveau iets voor de konijnen te betekenen. Daarom geven we mondeling en op papier voorlichting over de eigenschappen en behoeften van konijnen. Verder bezoeken we evenementen om voorlichting te geven en werken we samen met andere organisaties zoals de Dierenbescherming, Stichting Dierenlot, Stichting Bunnybin en Stichting Konijnenbelangen. Wij zijn van mening dat we meer mensen kunnen bereiken door de handen ineen te slaan; we hebben uiteindelijk immers allemaal hetzelfde doel voor ogen!

  

Home

Stichting Konijnenopvang Knaller Breda

Stichting Konijnenopvang Knaller,     Burgemeester Serrarislaan 2,     4835 LH Breda           Tel: 0619424595