Verzorging

Trimmen

Waarom trimmen?

 

“Waarom moet mijn konijn getrimd worden?” is een veelgestelde vraag, want wilde konijnen worden toch ook niet geborsteld?

 

Kortharige konijnen lopen in het wild door dicht struikgewas waardoor de oude vacht aan de takjes blijft hangen. Een natuurlijke borstel dus. In gevangenschap hebben konijnen vaak geen toegang tot dichte bosjes waardoor ze af en toe wat hulp nodig hebben bij de erge rui. Verder hebben wij mensen langharige konijnenrassen ontwikkeld. Deze dieren kunnen onmogelijk hun eigen vacht onderhouden. Daar is hulp bij nodig!

 

Niet alleen langharige konijnen moeten dus getrimd worden, ook kortharige konijnen kunnen in de ruiperiode wat extra hulp gebruiken. Op die manier kun je voorkomen dat het konijn verstopt raakt, door de haren die ze door het vele wassen (van hemzelf of van het maatje) binnenkrijgen.

 

Kortharige konijnen met een dikke wollige ondervacht, zoals Nederlandse Hangoor Dwergen of Franse Hangoren, willen ook nog wel eens klitten/vilt op hun achterhand ontwikkelen.

 

Iris Hochstenbach

Langharige konijnen moeten ongeveer 1-2x per week geborsteld worden. Voor de juiste techniek en materialen kun je bij ons langskomen voor een borstel les. Ook kan het konijn hierdoor alvast wennen om op de trimtafel te staan. Naast het borstelen, moet een langharig konijn elke 6 tot 8 weken geknipt worden.

 

Soms kan het zijn dat je konijn is vervilt, schaam je dan niet! Onze trimster helpt jou en je konijn, zodat jullie beiden weer lekker in je vel zitten. Maar bel wel direct voor een afspraak, want de huid van een konijn is erg dun. Door de trekkende vacht kan de huid open scheuren, wat resulteert in wondjes. Met name in de zomer zal dit de groene vlieg aantrekken met Myasis tot gevolg. En dat is wat je echt wilt voorkomen!

 

Onze met een 9,7 afgestudeerde konijnentrimster Iris helpt konijn en eigenaar door een advies en behandeling op maat, afhankelijk van welke soort vacht het konijn heeft.

 

Wil je een afspraak maken voor het laten trimmen van je konijn? Bel dan of mail naar info@konijnenopvangknaller.com

 

Tarieven

 

Trimmen

Eerste behandeling: €35,- per half uur, maximaal €75,-*

Nieuwe afspraak binnen 8 weken: €25,- per half uur*

Door regelmatig vachtonderhoud (1x per 6-8 weken) is de behandeling korter (30-45 minuten) en minder stressvol voor je konijn. Tijdens deze afspraak is het knippen van de nagels van je konijn inbegrepen.

 

Ontvilten

€75,- vast tarief.

Voor konijnen in de klit of vervilte konijnen hanteren wij een vast tarief, ongeacht het aantal uren dat nodig zal zijn om het konijn te bevrijden. Het welzijn van het konijn staat immers voorop.

 

KONIJNENOPVANG CHEWS&KNALLER

 

Burg. Serrarislaan 2

4835 LH Breda

info@konijnenopvangknaller.com

06-83060220

 

OPENINGSTIJDEN

 

Wij zijn geopend op:

 

- Woensdag van 13.00 - 16.00 uur

- Zaterdag van 10.00 - 17.00

Wil je graag langskomen op een andere dag, dan werken wij op afspraak en kun je contact met ons opnemen via mail of telefoon.

 

Rekeningnummer

 

NL77 RABO 0330 5704 98

CHEWS&NIBBLES

 

Nieuwe Ginnenkenstraat 28

4811 NS Breda

info@chewsennibbles.nl

076-5620684

 

OPENINGSTIJDEN

 

Wij zijn geopend op:

 

- Maandag van 11.00 - 18.00

- Dinsdag van 09.30 - 18.00

- Woensdag van 09.30 - 18.00

- Donderdag van 09.30 - 21.00

- Vrijdag van 09.30 - 18.00

- Zaterdag van 09.30 - 17.00

- Zondag van 12.00 - 17.00

 

Mocht je buiten deze tijden willen langskomen, kun je altijd een afspraak maken via mail of telefoon.

2018 © Copyright Konijnenopvang Chews&Knaller.

All Rights Reserved.