Start
Info links
Dierenartsen
RHD2
Het Knallerteam
Dierenarts
Voorstellen Knaller
Doelstellingen
Bereikbaarheid
Sponsoren
Steun ons!
Anbi
Adoptievoorwaarden
Afstandsvoorwaarde
vakantie-opvang
Rammen
Voedsters
Koppels
Geplaatst
Contact

Hoe gaat het in zijn werk?

Adoptievoorwaarde

Kosten

Adoptie

- Kosten

- Hoe gaat het in zijn werk

- Voorwaarden

  

Wanneer u een konijn hebt gezien die u graag wilt adopteren dan kan u telefonisch of via dit contactformulier contact met ons opnemen. Het is niet mogelijk om bij ons 1 konijn te adopteren wanneer u nog GEEN konijnen hebt. Konijnen zijn sociale groepsdieren die minimaal met zijn 2en moeten samenleven.

Wanneer u contact met ons opneemt vragen we altijd of u foto's zou willen doorsturen van het verblijf waarin het adoptiekonijn komt te wonen. Een foto van uw konijn is ook altijd welkom. Wanneer het onderkomen aan de ons gestelde eisen voldoet, dan kan er een afspraak gemaakt worden voor een koppeling. U komt dan met uw konijn naar de opvang. Bij de opvang zetten we een rennetje op neutraal terrein neer waar uw konijn in wordt geplaatst. Daarna zal het opvangkonijn bij uw konijn in de ren worden gezet. Vervolgens wordt er gekeken of er een klik is tussen de beide konijnen.

Wanneer er een klik  is mag het opvangkonijn meteen mee met u naar huis.  (in 1 reismand) U krijgt dan instructies en advies mee voor thuis.  Want een koppeling is niet in 10 minuten gebeurd. Dit kan soms een aantal dagen tot weken duren voordat de konijnen echt aan elkaar gewend zijn. Mocht u het moeilijk of spannend vinden om de konijnen thuis verder te koppelen. Dan is het ook mogelijk om uw konijn een tijdje te laten logeren op de opvang zodat de opvang de koppeling regelt.

Ook wanneer u besluit de konijnen thuis verder te koppelen en dit blijkt na een aantal dagen toch niet te lukken, dan staan wij altijd klaar voor advies. Wij vinden het van groot belang dat de konijnen gelukkig zijn met elkaar. En soms is een match die wij voor ogen hebben niet de match die de konijnen zelf willen.

Stichting Konijnenopvang Knaller Breda

Zoals elke opvang vragen wij een bijdrage voor de kosten van de (medische) verzorging wanneer men een konijn bij ons komt halen.

De rammen die op de opvang binnenkomen worden altijd gecastreerd. Daardoor liggen de kosten van een ram hoger dan die van een voedster. Alle konijnen zijn ingeent tegen 3 dodelijke konijnenziektes Myxomatose, RHD1 en RHD2 en krijgen een paspoortje mee.

Ram (gecastreerd)                             €80,-


Voedster                                             €65,-


Koppel bestaand                                €110.-


Losse ram en losse voedster

gekoppeld                                           €125


Gesteriliseerde voedster                  €115,-

· Onze konijnen mogen niet worden gebruikt voor menselijke of dierlijke consumptie.
· Onze konijnen mogen niet worden weggegeven of verkocht.
· Met onze konijnen mag niet worden gefokt.
* De konijnen blijven, ondanks adoptie, eigendom van Stg. Konijnenopvang Knaller.
· Als het konijn ziek is, dan gaat u ermee naar een dierenarts met verstand van konijnen,
· U zorgt ervoor dat het konijn een ruime huisvesting tot zijn beschikking heeft. Dit geldt voor zowel binnen als buitenshuis.
· Als u een koppel konijnen van ons heeft en 1 daarvan komt te overlijden, dient u ons daarvan op de hoogte te stellen. Tevens dient u ervoor te zorgen dat het overgebleven konijn zo spoedig mogelijk een nieuw vriendje krijgt. Indien u dit niet wilt, dan bent u verplicht het achtergebleven konijn terug te brengen naar Stichting Konijnenopvang Knaller.
· Heeft u één konijn van ons, en zijn/haar vriendje komt te overlijden, dan geldt hetzelfde als hierboven.
· Mocht u niet meer in staat zijn de konijnen te verzorgen, dan brengt u ze terug naar de opvang.
· Na adoptie hebben wij nog enkele malen contact met u om te kijken of alles naar wens is; tevens hebben wij het recht om een keer bij u te komen kijken. Indien de dieren niet op de juiste manier verzorgd of gehouden worden, dan hebben wij het recht de konijnen mee terug te nemen naar de opvang.
· Wij raden u aan om uw konijnen te laten enten tegen de 3 dodelijke konijnenziektes RHD1, RHD2 en myxomatose.
· Voor de verzorging van het konijn/de konijnen vragen wij een vrijwillige bijdrage
.

Stichting Konijnenopvang Knaller,     Burgemeester Serrarislaan 2,     4835 LH Breda           Tel: 0619424595

Wellicht dat u zich afvraagt hoe wij aan deze bedragen komen? Doordat wij goede afspraken hebben met onze dierenartsen hebben wij deze prijzen voor de konijnen nog laag kunnen houden. Wanneer u bijv. konijnen zou aanschaffen bij een tuincentrum., dierenwinkel of marktplaats bent u over het algemeen duurder uit. Als voorbeeld hieronder een berekening van  een willekeurig koppel wat gekocht is bij een tuincentrum.


- 1 ram 15 euro

- 1 voedster 15 euro

- Naar de dierenarts voor vaccinatie RHD1 en Myxomatose

  Consultkosten 25 euro (ligt tussen de 20 en 35 euro afhankelijk van welke dierenarts)

  Vaccin  rhd1 en myxomatose kosten 25 euro (ligt tussen de 15 en 27 euro afhankelijk van welke dierenarts)

  Vaccin RHD 2 kosten 23 euro (ligt tussen de 15 en 30 euro afhankelijk van welk vaccin en welke dierenarts)

- Castreren ram gemiddeld 70 euro (prijzen liggen tussen 60 en 90 euro afhankelijk van welke dierenarts)

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Totaal bedrag: 198 euro


U bent dus bij een konijnenopvang vele malen goedkoper uit. Daarnaast zitten er in de opvang veel afgedankte en gedumpte konijnen. Het is toch niets mooiers dan hun een goed nieuw 2e leven te geven??

Prijsverhoging:

I.v.m. een uitbraak van een derde dodelijke konijnenziekte zijn wij genoodzaakt alle opvang konijnen ook voor RHD2 te vaccineren. Dit betekend dat we helaas de adoptieprijzen hebben moeten verhogen per augustus 2017.