Start
Info links
Dierenartsen
RHD2
Het Knallerteam
Dierenarts
Voorstellen Knaller
Doelstellingen
Bereikbaarheid
Sponsoren
Steun ons!
Anbi
Adoptievoorwaarden
Afstandsvoorwaarde
vakantie-opvang
Rammen
Voedsters
Koppels
Geplaatst
Contact

Afstand doen bij Konijnenopvang Knaller

Afstand

Afstand

Jaarlijks worden er ongeveer 6000 konijnen gedumpt. Met name vlak voor de zomervakantie. Mensen hebben geen zin, tijd en of geld om een goede oppas voor het konijn te vinden voor tijdens hun vakantie. Vaak worden deze dieren dan gedumpt in een park of bos. Men denkt dat deze konijnen in het wild wel zullen overleven, want ‘ze hebben heerlijk de vrijheid’. Niets is minder waar: negen van de tien konijnen die gedumpt worden overleeft niet eens het eerste “vrije” jaar. Ze vallen ten prooi aan wilde dieren en of worden ziek (myxomatose of VHS). Beide ziektes zorgen voor een zeer pijnlijke lijdensweg voor het konijn met de dood tot gevolg.

De gedumpte konijnen, die op tijd gevangen worden door de Dierenbescherming of anderen mensen, hebben vaak medische zorg nodig. De kwaaltjes waar gedumpte konijnen meestal mee te kampen hebben als ze gedumpt zijn: mijt, vlooien, myxomatose, VHS, abcessen, ontstekingen, gebroken poten, gebitproblemen etc.

Mocht je tot de conclusie komen dat je niet meer kan zorgen voor je konijn(en) dump ze dan aub niet! Bel een konijnenopvang en vraag of ze daar terecht kunnen.

  

Stichting Konijnenopvang Knaller Breda

Ook bij ons kunt u terecht voor afstand van uw konijn(en). Helaas zijn we genoodzaakt om 1 malig een kleine bijdrage per konijn te vragen wanneer u uw konijn komt brengen. Dit i.v.m. dat wij geen subsidie van de gemeente ontvangen en afhankelijk zijn van donaties en giften. Dit geld wordt o.a. besteeds aan hooi, stro en voeding voor het konijn. Daarnaast ook voor eventuele medische kosten die genoodzaakt zijn zoals castratie of mogelijk eventuele andere medische problemen. Daarbij blijven de konijnen minimaal 2 weken bij ons om hun gedrag en gezondheid te kunnen observeren. Zodat ze gezond en wel opzoek kunnen naar een nieuw huisje.

  

Afstandskosten

Gecastreerde ram                             €15,-


Voedster                                            €15,-


Koppel konijnen                                €25,


Ram niet gecastreerd                        €25,-


Afstand van meer dan 2 konijnen
€25,- + 5,- per konijn dat meer wordt afgestaan

LET OP!


Steeds vaker krijgen we afstandskonijnen binnen die wat mankeren. Denk hierbij aan bijv. te lange tanden. Dit betekend vaak dat we dan extra kosten kwijt zijn voor de dierenarts. Daarom worden alle afstandskonijnen bij binnenkomst gecontroleerd waar u bij bent. Mochten er dan problemen geconstateerd worden, waardoor wij met het konijn naar de dierenarts moeten, dan vragen wij een extra bijdrage van 35 euro bovenop de afstandskosten. Deze kosten zullen een gedeelte van de consultkosten en behandeling bij de dierenarts dekken. Wij vragen hiervoor uw begrip.

  

.

Stichting Konijnenopvang Knaller,     Burgemeester Serrarislaan 2,     4835 LH Breda           Tel: 0619424595

Wij nemen op dit moment geen afstandskonijnen meer aan.

Wij verwijzen u graag door naar andere opvangcentra.

Deze kunt u vinden op

http://www.konijnenbelangen.nl/asielen.php?menu=asielen